ALL4MEAT
Χτένι μοσχαριού, ένα μαλακό κομμάτι κρέατος…
Η μεθοδολογία της ανατομικής κοπής κρέατος που πραγματοποιούμε στην Ελλάδα, δίνει ταυτότητα-όνομα σε κάθε κομμάτι ,βοηθώντας έτσι τον καταναλωτή να γνωρίζει το τι θα ζητήσει.
Τα χτένι σπάλας λοιπόν, βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά των δύο μπροστινών τεταρτημόριων του μόσχου επάνω στην ρακέτα. Το βάρος του συνήθως είναι 2-3 κιλά. Δεδομένου της ύπαρξης σε αυτό εσωτερικής στρώσης κολλαγόνου το καθιστά ιδιαίτερα μαλακό. Κόβεται συχνά σε μερίδες και μαγειρεύεται κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο, γιουβέτσι ή κόβεται σε φέτες για ψήσιμο…
Σερέφογλου Στυλιανός
Τεχνολόγος Τροφίμων