ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΧΑΧΛΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Τις Χάχλες τις συναντάμε αποκλειστικά στην Λέσβο. Αποτελούνται από πρόβειο γάλα και στάρι και ονομάστηκαν έτσι από το σχήμα τους που μοιάζει με επίπεδα οβάλ μικρά πιατάκια. Τρώγονται γεμιστές με ντομάτα τυρί και ρίγανη , ψήνονται στα κάρβουνα και σβήνονται σε κόκκινο γλυκό κρασί ή βράζονται κανονικά όπως  όλοι οι  τραχανάδες.

Η θρεπτική αξία του τραχανά είναι πολύ μεγάλη.  Σχεδόν σε κάθε σπίτι το χειμώνα υπήρχε τραχανόσουπα  που συνοδευόταν με ψωμί  και ελιές.

Οι Χάχλες πλάθονται με τα χέρια και για να παρασκευαστούν απαιτούν πολύ κόπο και μεράκι, Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε..!!

Η All4food παράγει σε περιορισμένη ποσότητα σε μια μικρή μονάδα στην Λέσβο το παραδοσιακό αυτό προϊόν κάτω από τις αυστηρότερες συνθήκες υγιεινής με την εγγύηση της εταιρείας μας!
(Για πληροφορίες  e-mail  info@all4food.gr)


Σερέφογλου Στυλιανός
Τεχνολόγος Τροφίμων