FOOD TIPS

Tips για να μην μαυρίσουν γρήγορα οι μπανάνες..


 Οι μπανάνες είναι από τα ωραιότερα φρούτα, αλλά μαυρίζουν πολύ γρήγορα..
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας κίτρινες, είναι να τις αγοράσετε όταν είναι ακόμη λίγο πράσινες και να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν.
Υπάρχει ένα κόλπο που καθυστερεί την διαδικασία της ωρίμανσης ώστε να συντηρούνται περισσότερο.
Η διαδικασία της ωρίμανσης είναι μια φυσική διαδικασία που πραγματοποιείται σε όλα τα φρούτα. Το τσαμπί στις μπανάνες εκλύει ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο και επιταχύνει την διαδικασία αυτή.
Ξεχωρίζουμε λοιπόν τις μπανάνες μια προς μια από το τσαμπί. Στην συνέχεια με μια πλαστική μεμβράνη τυλίγουμε το κοτσάνι κάθε μπανάνας. Έτσι δεν αφήνουμε το αέριο αυτό να βγει στην επιφάνεια και να επιταχύνει την ωρίμανση.
Με το κόλπο αυτό συντηρούνται για περισσότερο χρόνο οι μπανάνες χωρίς να μαυρίζουν…


Σερέφογλου Στυλιανός
Τεχνολόγος Τροφίμων