FOOD TIPS

Πώς να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού στη διατροφή σας..

 








 Μια κοινή διατροφική συμβουλή είναι να μειώσουμε την κατανάλωση αλατιού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε την προσθήκη αλατιού  και τροφίμων που είναι αλατισμένα,
 όπως τα τυπικά πακεταρισμένα τρόφιμα.
Για να μειώσει κάποιος την κατανάλωση αλατιού, πρέπει να αποφεύγει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές είναι :
Περιορίστε τα Επεξεργασμένα Τρόφιμα:
Πολλές τροφές μπορεί να αντιλαμβανόμαστε ότι περιέχουν αλάτι, εξαιτίας της αλμυρής γεύσης που μας προσδίδουν. Υπάρχουν, όμως, και τρόφιμα που προσδίδουν κυρίως γλυκιά γεύση αλλά στη σύστασή τους περιέχουν αρκετό αλάτι. Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής: σοκολάτα, κρουασάν, κέικ κ.α.
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, όπως
κονσέρβες, ζωμούς, έτοιμες σάλτσες σε φακελάκια ή βαζάκια, προμαγειρεμένα φαγητά,
τσιπς, ξηρούς καρπούς και έτοιμα φαγητά.
Περιορίστε την κατανάλωση Τυριών:
Μειώστε την κατανάλωση τυριών, ιδίως των σκληρών τυριών
Επιλέξτε Τρόφιμα με Χαμηλή Περιεκτικότητα σε Νάτριο:
Κατά την αγορά, επιλέγετε τρόφιμα όπως ψωμί, δημητριακά, και σάλτσες με χαμηλή
περιεκτικότητα σε νάτριο.
Περιορίστε τα Καπνιστά και τα Αλλαντικά:
Μειώστε την κατανάλωση παστών προϊόντων, μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικων και γενικά όλων των
αλλαντικών.
Αποφύγετε την Προσθήκη Επιπλέον Αλατιού:
Αποφύγετε  να προσθέτετε επιπλέον αλάτι κατά το μαγείρεμα ή ως επιτραπέζιο αλάτι. Αν
αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να το εξαλείψετε εντελώς, δοκιμάστε υποκατάστατα του
αλατιού ή προσθέστε μπαχαρικά και μυρωδικά.

Αποποίηση ευθύνης: Το κείμενο αυτό παρέχει πληροφορίες για υγεία και ευεξία, αλλά δεν αντικαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκληφθούν ως διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Πάντοτε συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με την υγεία σας.

Photo : https://pixabay.com/el

Σερέφογλου Στυλιανός

Τεχνολόγος Τροφίμων