ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ;







Το χαρούπι χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς της διατροφής και της παρασκευής  τροφίμων.
Από τους λοβούς του χαρουπιού, μετά από επεξεργασία που περιλαμβάνει καθαρισμό, ψήσιμο και ξήρανση, παράγεται το αλεύρι χαρουπιού, γνωστό και ως χαρουπάλευρο.
Αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων,  ζυμαρικών, παξιμαδιών, γλυκισμάτων και τσαγιών.  
Οι λοβοί του χαρουπιού έχουν γλυκιά γεύση και καφετί χρώμα, και από πολλούς θεωρούνται υποκατάστατο του κακάο, προσδίδοντας την αίσθηση της σοκολάτας σε παρασκευάσματα όπου χρησιμοποιούνται.
Επίσης, από τους λοβούς μπορούμε να παράγουμε χαρουπόμελο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φυσικών γλυκαντικών σιροπιών, τσαγιών και ακόμη και αλκοολούχων ποτών όπως η ρακή.
Επιπλέον, τα κεράτια ή οι σπόροι του χαρουπιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ροφημάτων παρόμοιων με τον καφέ.
Συνολικά, τα προϊόντα χαρουπιού προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών στον χώρο της διατροφής και της γαστρονομίας, και μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Πηγή : https://diaitologos.com
Photo : https://pixabay.com

Αποποίηση ευθύνης: Το κείμενο αυτό παρέχει πληροφορίες για υγεία και ευεξία, αλλά δεν αντικαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκληφθούν ως διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Πάντοτε συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με την υγεία σας.

Σερέφογλου Στυλιανός 

Τεχνολόγος Τροφίμων