ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ;

Το γάλα χωρίς λακτόζη είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση για όσους υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη. Σε αντίθεση με το κανονικό γάλα, το γάλα αυτό, έχει υποστεί ενζυμική  επεξεργασία  με σκοπό να διασπαστεί η  λακτόζη, το φυσικό σάκχαρο που υπάρχει στο γάλα, στα πιο απλά συστατικά του δηλαδή σε γλυκόζη και γαλακτόζη.

Αυτή η διαδικασία διάσπασης της λακτόζης είναι αυτή που δίνει στο συγκεκριμένο γάλα  τη χαρακτηριστική αυτή γλυκύτητα. Το σπάσιμο των χημικών δεσμών της λακτόζης απελευθερώνει τα πιο απλά σάκχαρα, τα οποία είναι φυσικά γλυκά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η γλυκύτητα είναι απολύτως φυσική και δεν προστίθεται επιπλέον γλυκαντικό ή ζάχαρη στο γάλα αυτό.

Συνοπτικά :

Λακτόζη (σάκχαρο γάλακτος )  διασπάται από το ένζυμο Λακτάση ,ένζυμο που προστίθεται στο γάλα κατά την διαδικασία μετατροπής του κανονικού γάλακτος σε γάλα χωρίς λακτόζη, σε

Γλυκόζη και Γαλακτόζη.

Έτσι το Γάλα χωρίς λακτόζη περιέχει τελικά μετά την επεξεργασία Γλυκόζη και Γαλακτόζη .Η γλυκόζη εκ φύσεως είναι πιο γλυκιά λόγω της διαφορετικής δομή των μορίων της. Έτσι η παρουσία της επιφέρει μια αυξημένη γλυκύτητα στο γάλα χωρίς λακτόζη σε σύγκριση με το κανονικό γάλα.

   Photo : https://pixabay.com/
  
     Σερέφογλου Στυλιανός
     Τεχνολόγος Τροφίμων

   Αποποίηση ευθύνης: Το κείμενο αυτό παρέχει πληροφορίες για υγεία και ευεξία, αλλά δεν αντικαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκληφθούν ως διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Πάντοτε συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με την υγεία σας.