ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΜΥΓΔΑΛΟΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ;

  Και τα δύο είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο τα αμύγδαλα περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες σε σύγκριση με το αμυγδαλοβούτυρο.
Από την άλλη πλευρά, το αμυγδαλοβούτυρο περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα αμύγδαλα, λόγω του ότι είναι και πυκνότερο.
Σε γενικές γραμμές, τα αμύγδαλα έχουν το πλεονέκτημα της ολόκληρης δομής τους, που περιλαμβάνει φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Αντίθετα, το αμυγδαλοβούτυρο είναι πιο εύκολο στην κατανάλωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά είδη φαγητού.
Γιατί το αμυγδαλοβούτυρο όμως, μας παρέχει περισσότερες θερμίδες ;
 Όταν τα αμύγδαλα καταναλώνονται ολόκληρα , τα πεπτικά μας ένζυμα δεν μπορούν να διασπάσουν όλα τα κυτταρικά τοιχώματα μέσα στα οποία εσωκλείονται τα λιπίδια των αμυγδάλων που αποδίδουν θερμίδες. Κατά συνέπεια  οι θερμίδες αυτές χάνονται. Αντίθετα κατά το καβούρδισμα και την άλεση των αμυγδάλων (διαδικασία με την οποία παράγεται το αμυγδαλοβούτυρο) τα λιπαρά αυτά γίνονται πολύ εύκολα προσβάσιμα από τα ένζυμα του οργανισμού μας , διασπώνται , απορροφώνται και δίδουν ενέργεια-θερμίδες.

Τελικά, η επιλογή μεταξύ αμυγδαλοβούτυρου και αμυγδάλων εξαρτάται από τις δικές σας προτιμήσεις και ανάγκες. 
Σε περίπτωση που επιλέξετε αμυγδαλοβούτυρο  θα σας συνιστούσαμε  Βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο από 100% αμύγδαλα βιολογικά  χωρίς δηλαδή  να περιέχει πρόσθετες ουσίες.

Photo : www.pixabay.com

Σερέφογλου Στυλιανός

Τεχνολόγος Τροφίμων

Αποποίηση ευθύνης: Το κείμενο αυτό παρέχει πληροφορίες για υγεία και ευεξία, αλλά δεν αντικαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκληφθούν ως διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Πάντοτε συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με την υγεία σας.