ALL4MEAT
Το κρέας,γενικά,αποτελεί ένα άριστο υπόστρωμα για διάφορους μικροοργανισμούς δεδομένου του ότι περιέχει αζωτούχες ενώσεις, λίπη, υδατάνθρακες, ανόργανα άλατα και παράγοντες αναπτύξεως καθώς και υψηλή υγρασία. Επίσης το PH του είναι κατάλληλο για έναν μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών.Σε νωπό βοδινό κρέας μπορούμε να διακρίνουμε τις εξής αλλοιώσεις: 1.Χρωματικές αλλοιώσειςΑυτές προέρχονται από μεταβολές στο χρώμα της αιμογλοβίνης και της μυογλοβίνης καθώς και από χρωστικές που παράγονται από χρωμογόνα μικρόβια.Φωσφορισμός– Προκαλείται από Βιοφωταυγή βακτήρια Επιφανειακή γλοιότητα-Χαρακτηρίζεται από ένα γυαλιστερό, ιξώδες και υγρό στρώμα που δημιουργείται από είδη που ανήκουν στα γένη Pseudomonas, Alcaligenes, Streptococcus κ.αΚολλητικότητα-Έναρξη μυκητιακής<a class="more-link" href="http...