ALL4FISH

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΨΑΛΑ..

 
Η αξία του καλαμαριού υπερτερεί αυτής του θράψαλου, και οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την αγορά τους.
Η πιο εμφανής μορφολογική διαφορά ανάμεσα στα καλαμάρια και τα θράψαλα αφορά το σχήμα του πτερυγίου στο σώμα τους.

Τα καλαμάρια διαθέτουν ένα ρομβοειδές πτερύγιο που εκτείνεται κατά μήκος του σώματός τους, ενώ το πτερύγιο των θράψαλων είναι τριγωνικό και πιο πεπλατυσμένο σε σχέση με το μήκος του σώματός τους. Επιπλέον, όταν τα δύο αυτά είδη παρατίθενται φρέσκα στον πάγο, παρατηρείται επίσης διαφορά στο μήκος των δέκα πλοκαμιών τους.
Τα καλαμάρια διαθέτουν δύο πλοκάμια που είναι πιο εκτεταμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα οκτώ, ενώ στα θράψαλα και τα δέκα πλοκάμια έχουν παρόμοιο μήκος μεταξύ τους.
Επίσης άλλη μια εμφανή διαφορά είναι ότι τα θράψαλα είναι γενικά πιο μπεζ ενώ τα καλαμάρια είναι πιο ανοιχτόχρωμα.
Οι ανωτέρω διαφορές είναι δύσκολο να διακριθούν όταν τα δύο είδη σερβίρονται ή πωλούνται σε ροδέλες.

photo :  https://pixabay.com/el

Στέλιος Σερέφογλου
Τεχνολόγος Τροφίμων