Το χαρούπι χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς της διατροφής και της παρασκευής τροφίμων. Από τους λοβούς του χαρουπιού, μετά από επεξεργασία που περιλαμβάνει καθαρισμό, ψήσιμο και ξήρανση, παράγεται το αλεύρι χαρουπιού, γνωστό και ως χαρουπάλευρο. Αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων, ζυμαρικών, παξιμαδιών, γλυκισμάτων και τσαγιών. Οι λοβοί του χαρουπιού έχουν γλυκιά γεύση και καφετί χρώμα, και από πολλούς θεωρούνται υποκατάστατο του κακάο, προσδίδοντας την αίσθηση της σοκολάτας σε παρασκευάσματα όπου χρησιμοποιούνται. Επίσης, από τους λοβούς μπορούμε να παράγουμε χαρουπόμελο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή<a class="more-link" href="https://all4food.gr/%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9...