Your address will show here +12 34 56 78
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το αλεύρι είναι μια λεπτή σκόνη που δημιουργείται από δημητριακά ή άλλα αμυλούχα φυτά. Οι ποιότητες και οι κατηγορίες των αλεύρων διακρίνονται από τον τρόπο του αλέσματος, το βαθμό κοσκινίσματος και την ποιότητα του σιταριού και των άλλων δημητριακών, απ’ όπου προέρχονται. Η χρήση τους εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Ο βαθμός άλεσης (π.χ. 55%, 70%, 85% κ.λπ.) υποδηλώνει την απόδοση σε αλεύρι 100 κιλών δημητριακού καρπού.

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια συνοπτική ανάλυση αποκαλύπτει ότι και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Οι ακατέργαστοι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, αλλά υπάρχει η πιθανότητα περιεκτικότητας σε επιβλαβή μικροοργανισμούς. Ωστόσο, ακόμη και αν αυτό συμβαίνει, η πιθανότητα ασθένειας είναι ελάχιστη. Από την άλλη, οι ψημένοι καρποί μπορεί να περιέχουν λιγότερα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Κάποια υγιή λίπη μπορεί να καταστραφούν, και το ακρυλαμίδιο μπορεί να δημιουργηθεί, αν και όχι σε βλαβερές ποσότητες.....

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 Στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα, οι μέθοδοι μαγειρέματος αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παράδοσης και της γαστρονομίας.Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, προσδίδοντας μοναδική γεύση και υφή στα πιάτα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις  δημοφιλέστερες τεχνικές.

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το χαρούπι χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς της διατροφής και της παρασκευής  τροφίμων. Από τους λοβούς του χαρουπιού, μετά από επεξεργασία που περιλαμβάνει καθαρισμό, ψήσιμο και ξήρανση, παράγεται το αλεύρι χαρουπιού, γνωστό και ως χαρουπάλευρο. Αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων,  ζυμαρικών, παξιμαδιών, γλυκισμάτων και τσαγιών.  Οι λοβοί του χαρουπιού έχουν γλυκιά γεύση και καφετί χρώμα, και από πολλούς θεωρούνται υποκατάστατο του κακάο, προσδίδοντας την αίσθηση της σοκολάτας σε παρασκευάσματα όπου χρησιμοποιούνται. Επίσης, από τους λοβούς μπορούμε να παράγουμε χαρουπόμελο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή<a class="more-link" href="https://all4food.gr/%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9...

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο κουρκουμάς (Curcuma longa) είναι ένα είδος βοτάνου που ανήκει στην οικογένεια  Ginger, το οποίο καλλιεργείται ευρέως στη νότια και νοτιοδυτική τροπική περιοχή της Ασίας. Έχει σημαντική θέση στις κουζίνες του Ιράν, της Μαλεσίας, της Ινδίας, της Κίνας, της Πολυνησίας και της Ταϊλάνδης, χρησιμοποιείται συχνά ως μπαχαρικό και έχει επίδραση στη φύση, το χρώμα και τη γεύση των φαγητών. 

Continue Reading
PREVIOUS POSTSPage 3 of 7NEXT POSTS