Your address will show here +12 34 56 78
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο 13ο Συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2024 στην Αθήνα, στον εξαιρετικό χώρο του ξενοδοχείου Royal Olympic.Λίγες μόνο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Κοιλιοκάκη στις 16 Μαΐου, το Συμπόσιο μας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ανταλλαγή γνώσεων, τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων και την ενίσχυση της κοινότητας των πασχόντων από Κοιλιοκάκη.

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η βιταμίνη Β12 ονομάζεται επίσης κοβαλαμίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη  πάρα πολύ σημαντική για το σώμα. Επηρεάζει και σωματικά και ψυχολογικά τον άνθρωπο. Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος, συμμετέχει στην  παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων  του αίματος , συμμετέχει στο μεταβολισμό των λιπαρών και των πρωτεϊνών, συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας και στη λειτουργία του γενικού μεταβολισμού. Μπορούμε εύκολα να καλύψουμε τις ανάγκες σε  αυτήν την βιταμίνη, αν λαμβάνουμε τις τροφές που περιέχουν σημαντικές ποσότητες από αυτήν. Αυτές περιλαμβάνουν κρέας, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ενδεικτικά πλούσιεςSEE DETAILS <span class="more-link-i...

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα μικροπλαστικά είναι μικρά ή μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού υλικού που είναι διάσπαρτα, δυστυχώς, πλέον στο περιβάλλον και προέρχονται από διάφορες πηγές όπως από την διάσπαση μεγαλύτερων πλαστικών αντικειμένων, από σωματίδια ελαστικών κατά την φθορά τους, από μικροσφαιρίδια που υπάρχουν σε προϊόντα περιποίησης κ.α. Τα μικροπλαστικά αποτελούν σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα και να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία των οργανισμών και του περιβάλλοντος.Η μείωση της έκθεσης  στα μικροπλαστικά μέσω της διατροφής μας ,μπορεί να γίνει με τις ακόλουθες πρακτικές:Επιλογή φρέσκων τροφίμων. Προτιμήστε φρέσκα τρόφιμα αντί για<a class="more-link" href="https://all4food.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%...

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το αλεύρι καρύδας παράγεται από αποξηραμένη και τριμμένη σάρκα καρύδας, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.Συγκεκριμένα η διαδικασία παραγωγής του,  αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια :1.Συγκομιδή των καρύδων: Οι καρύδες συλλέγονται από τα φοινικόδεντρα. Ο χρόνος της συγκομιδής εξαρτάται από το είδος της καρύδας και το προορισμό του προϊόντος.2. Αφαίρεση του εξωτερικού φλοιού : Ο εξωτερικός φλοιός από τις καρύδες αφαιρείται πριν την επεξεργασία για την παραγωγή του αλευριού καρύδας.3. Άνοιγμα των καρυδιών και εξαγωγή της σάρκας: Μετά την αφαίρεση του εξωτερικού φλοιού , οι καρύδες ανοίγονται γιαSEE DETAILS ...

Continue Reading
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Και το μαγείρεμα στον ατμό και ο βρασμός είναι δύο υγιεινές μέθοδοι μαγειρέματος που διατηρούν τις θρεπτικές τιμές των λαχανικών και ελαχιστοποιούν την απώλεια θρεπτικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσει η υψηλή θερμοκρασία ή η μακρά διαδικασία μαγειρέματος.

Continue Reading
PREVIOUS POSTSPage 1 of 7NO NEW POSTS