επιχειρώ

Ανάπτυξη και πρόοδος της επιχείρησής σας..


 Η ίδρυση μιας επιχείρησης δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται θάρρος, όραμα και αποφασιστικότητα. Για να μπορέσει η επιχείρηση να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, ο επιχειρηματίας χρειάζεται γνώση του τι λειτουργεί σωστά και τι δεν λειτουργεί, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι παρακάτω συμβουλές είναι σημαντικές για την εξασφάλιση της προόδου και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, καθώς και την προστασία από επιχειρηματική αποτυχία.

Γιατί οι επιχειρήσεις  αποτυγχάνουν;
Η έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν διαφορετικές αιτίες που οι επιχειρήσεις πτωχεύουν. Οι λόγοι κυμαίνονται από την αδυναμία του επιχειρηματία να εντοπίσει τις ευκαιρίες στο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και από την έλλειψη των κατάλληλων συμβουλών για το πώς να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την καλή διαχείριση. Οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν πολλές επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθοι:

1. Ανεπαρκής χρηματοδότηση
Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς κεφάλαιο. Η χρηματοδότηση είναι το βασικό εργαλείο κάθε επιχειρηματικού εγχειρήματος. Κάθε επιχειρηματίας που σχεδιάζει να ιδρύσει μια επιχείρηση, θα πρέπει να εξασφαλίσει μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση που θα κρατήσει την επιχειρηματική του κίνηση μέχρι να αρχίσει να αποδίδει έσοδα.

2 Έξυπνο επιχειρηματικό σχέδιο-βαθμός επιχειρηματικού κινδύνου
Ο βαθμός του επιχειρηματικού κινδύνου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία της. Το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να έχει μελετηθεί προσεκτικά και να περιλαμβάνει όλους τους ανταγωνιστές που έχει να αντιμετωπίσει η υπό έναρξη επιχείρηση, καθώς και τους τρόπους προβολής της.

3. Εκτέλεση διαδικασιών και καλή διοίκηση της επιχείρησης
Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος με τον οποίο ο επιχειρηματίας να μπορεί αποτελεσματικά να προφυλάξει το εγχείρημά του από την πιθανή αποτυχία. Η διοίκηση της επιχείρησης ωστόσο θα πρέπει να έχει όραμα, θάρρος και δέσμευση. Ο επιχειρηματίας πρέπει να επεκτείνετε σταδιακά και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες αγορές. Τα γενικά έξοδα της επιχείρησης ,θα πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούνται οι ανταγωνιστές.


4. Term-αξίας
Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να οικοδομήσει την επιχείρησή του κυρίως σε μακροπρόθεσμα κέρδη και λιγότερο στα βραχυπρόθεσμα. Καθ` όλη την λειτουργία της επιχείρησης θα πρέπει να απασχολεί έναν καταρτισμένο σύμβουλο με σκοπό την προστασία της επιχείρησης από κάθε λάθος που θα συνεπάγεται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

5. Απορρόφηση των επιχειρηματικών ευκαιριών
Κάθε επιχειρηματίας που επιθυμεί να επιβιώσει στο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν θα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί επιχειρηματικές ευκαιρίες, που μπορούν να προκύψουν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η ευκαιρία μπορεί να έρθει με τη μορφή της επέκτασης μίας παλαιάς συνεργασίας ή να έρθει με την μορφή μίας νέας επιχειρηματικής ιδέας.

















Η all4food με τους έμπειρους οικονομολόγους που διαθέτει μπορεί να σας συμβουλέψει για την ορθή διοίκηση της εταιρία σας.

Σερέφογλου Στυλιανός
Τεχνολόγος Τροφίμων