Οινολογία

Διάσημα αρωματικά κρασιά

Διάσημα αρωματικά κρασιά

 

Απεριτίφ

Τα κρασιά απεριτίφ, καταναλώνονται συνήθως πριν από τα γεύματα και γίνονται με την προσθήκη κινίνης και άλλων συστατικών στα γλυκά, βαριά κρασιά. Στη Γαλλία πωλούνται με εμπορικά σήματα όπως Byrrh, Dubonnet, Lillet, και Άγιο Ραφαήλ. Στην Ιταλία περιλαμβάνουν το Καμπάρι και το Punt e Mes.

 Βερμούτ

To βερμούτ είναι ένα αρωματικό προϊόν κρασιού, που προήρθε από το Τορίνο τον 18ο αιώνα. Χαρακτηρίζεται σαν γλυκό κρασί επιδορπίου με προστιθέμενα διάφορα μεσογειακά και άλλα βότανα και φυτικούς ιστούς. Ένα παρόμοιο προϊόν, με μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, παρήχθη στο νότο της Γαλλίας. Αν και το γλυκό βερμούτ θεωρείται συχνά ιταλικός τύπος και το ξηρό βερμούτ αναφέρεται συνήθως στο γαλλικό τύπο, αυτές οι δύο χώρες παράγουν τώρα και τους δύο τύπους. Τα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται ως αρωματικές ουσίες είναι η πικρή φλούδα του πορτοκαλιού, η κανέλα, το γαρίφαλο, το κορίανδρο, τη μαντζουράνα, το μοσχοκάρυδο, το σαφράν, και την αγριαψιθιά.

Ωστόσο, υπάρχουν και διάφορα αρωματικά ποτά κρασιού, που αναμιγνύονται συχνά από τον καταναλωτή και που μερικές φορές εμφιαλώνονται από έναν κατασκευαστή, στα οποία οι αρωματικές ουσίες προστίθενται μετά από την παρασκευή του κρασιού.

 

Το κρασί Μάιος

Το κρασί Μάιος προέρχεται από την Γερμανία και είναι ένας τύπος παντς που γίνεται με το κρασί του Ρήνου ή άλλα ελαφριά, ξηρά, λευκά κρασιά. Αρωματίζεται με βότανα του γένους asperula , σερβίρεται παγωμένο και γαρνίρεται με διάφορα φρούτα.

 

  Η σαγκριά

Η σαγκριά, είναι ένα δημοφιλές αρωματικό κρασί κυρίως στις ισπανόφωνες χώρες. Προέρχεται από κόκκινο ή λευκό κρασί το οποίο αναμιγνύεται με ζάχαρη και με φυσικό ή ανθρακούχο νερό. Αρωματίζεται με εσπεριδοειδή φρούτα και σερβίρεται παγωμένη.

 

Το ζεστό κρασί

Το ζεστό κρασί γίνεται συνήθως με κόκκινο κρασί που αραιώνεται με νερό και γλυκαίνεται με ζάχαρη. Αρωματίζεται με καρυκεύματα όπως τα γαρίφαλα και η κανέλα και σερβίρεται πολύ.. ζεστό!

 

Το Γκλογγ

Το Γκλογγ, ένα ζεστό παντς με προέλευση την Σουηδία. Γίνεται συνήθως με κόκκινο κρασί στο οποίο προστίθενται διάφορα καρυκεύματα, αμύγδαλα, και σταφίδες.

 

 Τα αναψυκτικά κρασιού

Τα αναψυκτικά κρασιού είναι πολύ δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτού του τύπου τα κρασιά περιέχουν λίγο αλκοόλ και είναι αρωματισμένα με χυμούς φρούτων

Author


Avatar